Dr. Buda Bernadett bőregészséggel foglalkozó szakértői blogja

BŐREGÉSZSÉG

BŐREGÉSZSÉG

Esztétikai kezelések járulékos nyereségei

Avagy a fiatalítás majdnem mindig egészséges is!

2017. augusztus 17. - LTCS BB

 

A hiúságot nem szokás pozitív tulajdonságnak tekinteni, de olykor azért vannak előnyei. Például, ha valaki sokat törődik a testével, az egészségével, tudatosan táplálkozik, mozog, és védi a bőrét, az nem csak csinosabb, de egészségesebb, fiatalosabb is lesz. Mindegy, hogy hiúságból vagy más okból kifolyólag teszi meg a testéért mindazt, ami tesz, az eredmény mégiscsak pozitív.

hiusag.jpg

Az utóbbi időben ráadásul arra is fény derült, hogy néhány orvos-esztétikai beavatkozásnak saját magán túlmutató járulékos nyereségei is vannak, vagyis a kezelések nem csak a konkrét problémán segítenek, hanem az élet más területeire is pozitív hatást gyakorolnak. Erre két New York-i bőrgyógyász, Dr. Paul Jarrod Frank és Dr. Robert Anolik hívta fel a szakma és a nagyközönség figyelmét. 

Nézzünk párat a kellemes mellékhatások közül:

 

Lézeres kezelések

 

Dr. Robert Anolik páciensei példája és saját tapasztalata alapján azt észlelte, hogy a lézerrel végzett fiatalító kezelések nem csak a páciensek bőrének általános állapotán javítanak.

laser-treatment-for-acne-scars.jpg

A lézerek ugyanis arra is képesek, hogy csökkentsék a hám eredetű bőrrák kialakulása előtti állapotra jellemző barna foltok kiterjedését, vagyis rákmegelőző hatással is rendelkeznek. Hasonló hatásúak lehetnek a kontrollált mélységű peelingek, hámlasztásos kezelések is, melyek a bőr külső rétegének a leszedésével eltüntethetik ezeket a precancerosus vagyis rákmegelőző elváltozásokat.

Dr. Anolik emiatt is arra bátorítja pácienseit, hogy végeztessenek évente ilyen kezelést: ezzel két legyet üthetnek egy csapásra. A kezelések egyébként mindig szorosabb orvosi felügyeletet is jelentenek, így alkalom nyílhat arra, hogy egy veszélyes bőrelváltozást időben észrevegyen a kezelőorvos.

 


Testformázás, testkontúrozás

 

Sokan gondolják, hogy aki a fogyásnak, átalakulásnak ezt az útját választja, az valójában csak meg akarja magának spórolni a kemény edzéseket és az éhezést, és mikor végre eléri a kívánt súlyt, ugyanúgy folytatja kényelmes életmódját, mint azelőtt.

what-is-body-contouring.jpg

Dr. Paul Jarrod Frank tapasztalatai szerint azonban egyre inkább az jellemző, hogy az úgymond könnyen elért eredmény pont ellenkező hatással van a páciensekre: mivel nem látják kilátástalannak a testük érdekében végzett, de mégis testük "elleni" küzdelmet, és végre megtapasztalják, mennyivel jobban érzik magukat a beavatkozás után, motiváltak lesznek arra, hogy az eredményt fenn is tartsák: dietetikushoz fordulnak, elkezdenek edzeni, és hosszabb távon is sikerül megőrizniük a műtéteknek köszönhetően elért eredményt. 

 

Botox

 

A botoxról nemrégiben hosszabban is írtunk, és már ott megemlítettük, hogy sokak szerint alkalmas a migrén kezelésére. Dr. Anolik arra hívja fel a figyelmet, hogy ha a botoxot a fül alá, illetve az állba fecskendezik be, akkor a fogcsikorgatásnak is hatékony ellenszere lehet. 

ranc_elleni_kezeles.jpg

Európai kutatók egy csoportja szerint a botox depressziós problémák kezelésében is segíthet: lefagyaszthatjuk ugyanis vele a szemöldökök közötti izmokat, amelyek az agynak a félelemmel, haraggal, illetve szomorúsággal kapcsolatos érzelmeket közvetítik. Ha nem tudunk morcosan nézni, és a tükörben mindig kisimult homlokkal pillantunk bele, az valóban jótékony hatást válthat ki az önképünkre és a környezetünk megítélésére is egyaránt.

 

Ráncfeltöltések

 

Rosszul végzett plasztikai beavatkozás esetén rémálom mind a beteg, mind a kezelőorvosa számára az ún. szemhéj-ektropium, azaz a túlságosan beszűkített szemhéj kifordulása.

Ez természetesen rendkívül kellemetlen, hiszen a szem folyamatosan könnyezik, ugyanis a termelődő könny nem tud a megfelelő csatornán keresztül az orr felé elvezetődni, ezen kívül persze ki is száradhat, irritálódhat, begyulladhat a kötőhártya, tartós fennmaradása esetén akár meg is vastagodhat a szemhéj széli terület. A problémán általában korrekciós műtéttel lehet csak segíteni.

Dr. Anolik kényelmesebb és kevésbé invazív megoldást talált erre a kellemetlenségre: ha hosszú hatású hialorunsavat vagy egyéb biztonságos volumen pótló feltöltő anyagot fecskendez az orca területére, a szemhéj alá, a kifordult szemhéj problémája kvázi magától megoldódhat, és az arc területe is emelkedik a volumenpótlás miatt. A beteg könnyezése is megszűnhet, és nem csak az örömtől.


Nos, amint ez a kis felsorolás is mutatja, hiúnak lenni nem is annyira rossz, csak ne vigyük túlzásba!

 

A poszt dujour.com honlap egyik cikke alapján íródott. 

A bejegyzés trackback címe:

https://boregeszseg.blog.hu/api/trackback/id/tr612741778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása