Dr. Buda Bernadett bőregészséggel foglalkozó szakértői blogja

BŐREGÉSZSÉG

BŐREGÉSZSÉG

Teljes fazon lézerrel?

2017. március 20. - LTCS BB

Női olvasóink valószínűleg tisztában vannak azzal, mit jelent a "teljes fazon" kifejezés, de sok férfi feltehetőleg nem tudja, hogy nevezik a kozmetikai üzletekben a teljes intim szőrtelenítést, azaz azt a folyamatot, melynek folyamán a női test legérzékenyebb része csupasszá válik. Leginkább gyanta segítségével, ami nem nevezhető fájdalommentes eljárásnak. 

brazilianwaxnotgetting_sized.jpg

Hasonló, de sokkal kevésbé tartós eredményt borotválással is el lehet érni: ezt általában otthon végzik a hölgyek, és egyáltalán nem veszélytelen folyamat, bár vannak olyan hajlékony, és ügyes kezű nők, akik állítólag évek óta anélkül borotválják magukat a lábuk között, hogy bármilyen sérülést okoznának - nem a mi tisztünk eldönteni, hogy ez hihető-e, de a vulva anatómiai jellegzetességeit tekintve, no meg azt a tényt figyelembe véve, hogy mennyire nem esik kézre, és milyen nehezen látható a felület, amelyre borotvával megyünk rá, feltételezhetjük, hogy legalábbis mikrosérülések elég gyakran történnek.

Ahogy a férfiak is megsebzik magukat borotválkozás közben, pedig az arcot jól látni a tükörben és nagyon könnyen hozzáférhető testrész.

Persze olyan hölgyek is vannak, akik sem egyik, sem másik módszert nem alkalmazzák, inkább megőrzik természetes szőrzetüket, és csak a bikinivonalat borotválják vagy gyantázzák/gyantáztatják. Vagy még azt sem - szerintünk mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy mit kezd a saját testével.

brazilianwaximages.jpg

Ahogy már korábbi posztunkban írtuk, a szőrtelenítést nem a XX. században találták fel, de az intim szőrtelenítést sem a 90-es évek óta ismeri az emberiség. Hanem jóval régebben, legalább 3000 éve: mind az egyiptomi, mind a római nők szőrtelenítették a testüket, és semmit nem hagytak ki. A legutóbbi divathullám pedig a 90-es évek közepére datálható: akkor kezdődött az ún. Brazilian vax, brazil gyanta trendje.

A Brazilian vax nem Brazíliából ered, hanem New York-ból: hét, J betűs nevű brazil kozmetikus lány (a J sisters) hozta divatba, és azóta egyre többen hódolnak be ennek a nem teljesen problémamentes mozgalomnak. Full Brazilian-nak vagy Hollywood-nak a teljesen csupasz intim zónát nevezik, de persze más verziók is léteznek, ahogy a fenti képen láthatjuk.

Nyilván nem könnyű ellenállni egy olyan divatnak, amely a legsebezhetőbb pontunkat célozza meg: sok helyütt olvashatjuk, hogy természetes szőrzettel már nem is mernek a nők megjelenni egy új partner előtt, sőt, már nem érzik magukat igazán vonzónak (egy 2016-os felmérés szerint az amerikai nők 62%-a alkalmazza a teljes fazont).

brazilian-waxing-how-to-eliminate-ingrown-pubic-hair.jpg

Ugyanakkor rengeteg hölgy fél a gyantázás fájdalmától, ügyetlen a borotvával (amelyet bőrgyógyászati szempontból senki nem is ajánl jó szívvel), a múltkor tárgyalt szőrbenövések kellemetlenségeiről már nem is beszélve. Mert azok aztán igen csúnyává tudják tenni a bőrt, mégpedig leginkább a gyantázott bőrt.

Úgy tűnik tehát, hogy se a borotválás, se a gyantázás nem jó megoldás - nem csak időrabló, nem csak újra és újra megismétlendő eljárás mindkettő, de még fájdalmas/veszélyes, és kellemetlen mellékhatásokkal is jár.

Ezt a sok negatívumot azonban kiküszöbölhetjük, ha a lézeres szőrtelenítést választjuk, amelynek előnyeiről itt írtunk korábban. Nincsenek mikrosérülések, nincs szőrbenövés, nem kell másnaponta, hetente vagy havonta megcsinálni illetve megcsináltatni az egészet, nem leszünk "borostásak", és nem kell kivárnunk, hogy eléggé megnőjön a szőrünk ahhoz, hogy érdemes legyen gyantáztatni.

laser-hair-removal1.bmp

Néhány alkalom elég hozzá, hogy egy életre megoldjuk a kérdést: hosszú távon költséghatékonyabb is a lézeres szőrtelenítés, mint bármely más megoldás, de főleg sokkal kényelmesebb. Persze nagyon fontos, hogy megbízható helyen végeztessük el az eljárást, csakis olyan orvosesztétikai rendelőt válasszunk, ahol egészségügyi végzettséggel rendelkező személyzet és modern gépek állnak rendelkezésre. Ellenkező esetben negatív tapasztalatokat is szerezhetünk...

Ha tehát szeretnénk egy teljes fazont, szavazzunk a lézeres megoldásra még akkor is, ha a többi testrészünket továbbra is inkább hagyományos módon szőrtelenítenénk... Azok jobban elérhetőek és kevésbé érzékenyek, de az intim területeink megérdemlik, hogy maximális gyengédséggel bánjunk velük és nagyon vigyázzunk rájuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://boregeszseg.blog.hu/api/trackback/id/tr9512351195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása