Dr. Buda Bernadett bőregészséggel foglalkozó szakértői blogja

BŐREGÉSZSÉG

BŐREGÉSZSÉG

Mikor kezdenek el hatni a kozmetikai termékek?

2017. november 09. - LTCS BB

Ha új terméket kezdünk használni, mindig felmerül bennünk a kérdés, hogy vajon mikor kezd el hatni, mennyire kell türelmeseknek lennünk. A következő listából kiderül, hogy a leggyakrabban használt bőrápoló, bőrterápiákban használt vegyületek kedvező hatása a kezelés elkezdésétől számítva mennyi idő múlva kezd nyilvánvalóvá válni.

skincare-regimen-for-women-in-their-40s2.jpg

Alfa-hidroxi savak, röviden AHA-k

Az alfa-hidroxi savak a kémiai hámlasztásban kapnak szerepet, kiválóan alkalmasak száraz és érzékeny bőr hámlasztására. Megszüntetik az öregedési foltokat, egyenletessé teszik a bőrszínt, pozitívan hatnak a ráncokra. Bőrápolási termékekben leggyakrabban a glikolsavval, a mandulasavval és a tejsavval találkozunk.

Noha már rövid idő után észrevehető némi hatás, körülbelül 4-6 hónappal a kezelés megkezdése után tapasztalhatjuk meg teljes egészében, hogy milyen széppé tudják tenni a bőrünket: az AHA-k serkentik a kollagéntermelést, és erősen csökkentik a ráncok láthatóságát.

ZO Skin Health termékek AHA tartalommal: Glyocgent, Offects® TE-Pads és Invisapeel.

 

Ceramidok

A ceramid a bőrben megtalálható természetes olajviasz (cera latinul viaszt jelent). A ceramidok víztaszító réteget hoznak létre a koleszterin és más telített zsírsavak segítségével, így akadályozzák a hámszöveten keresztüli vízvesztést, illetve a mikroorganizmusok hámszövetbe való bejutását. Az idő előrehaladtával a ceramidtermelés is visszaesik, így a bőr több vizet veszít, szárazabb lesz, amitől ráncosabbá, esetleg gyulladttá is válik: a barrier funkció is meggyengül.

ceramides.png

Ha a ceramidokat kívülről juttatjuk be a bőrbe, szinte azonnal láthatóvá válik az eredmény: sokkal hidratáltabb és sokkal simább lesz tőle a bőrünk.

Ceramidokat tartalmazó ZO Skin Health termékek: Oraser Body Emulsion and Ommerse® és Overnight Recovery Crème

 

Hyaluronsav (HA)

A hyaluronsav olyan fehérjeépítő elem (glikozaminoglikán), amely az emberi szervezetben is megtalálható (a bőrben, a porcokban, a szívbillentyűben, a szemben, és másutt).

acido-ialuronico-1.jpg

Olyan, mint egy háló: a kötőszövetben összekapcsolja és kitölti a sejtek közötti állományt, ettől marad a bőr rugalmas és feszes. Idővel a szervezet hyaluronsav-tartalma is csökken, és főként ez vezet a ráncok kialakulásához.

Ez a csodálatos sav tömegének ezerszeresének megfelelő vizet képes megkötni, ezzel ad volument és rugalmasságot a szövetnek. Ha mesterségesen pótoljuk a hyaluronsavat, annak hatása már perceken belül érzékelhető.

Hyaluronsav tartalmú ZO termékek: Liprebuild és Hydrafirm

 

Koffein

Bőrápolási szempontból a koffeinnek a szem környéki puffadás és a fekete karikák megszüntetésében van szerepe.

caffeine-molecule-kate-paulos.jpg

Hatása pár órán belül jelentkezik. Javasolt termék: ZO Medical Hydrafirm Eye Brightening Repair Crème

 

Szalicilsav

A szalicilsavnak külön posztot is szenteltünk: nagyszerű az akne és a zsíros bőr kezelésében. Hámlasztó, pórustisztító és gyulladáscsökkentő hatása van.

salix-alba_250x263.jpg

Használatakor türelmesnek kell lenni, körülbelül 12 héten belül mutatkozik meg a pozitív hatás.

Termékek szalicilsav-tartalommal: Offects® Exfoliating Cleanser, Oraser® Microderm Hand Renewal és Offects® Te-Pads.

 

C-vitamin

Szent-Györgyi Albert 1928-ban fedezte fel az aszkorbinsavat, amelyet leginkább C-vitamin néven ismerünk. Azon túl, hogy antioxidáns, és akadályozza a pigmentanyag-termelést és segít a mitesszerek eltüntetésében, nélkülözhetetlen a bőr kollagénjének képződéséhez: nélküle bőrünk töredezett és száraz lesz.

07_17_38vitc.png

Ha C-vitamint juttatunk a bőrbe, annak hatása körülbelül három héttel a kezelés megkezdése után kezd mutatkozni.

Többek között a ZO Skin Health Ossential® C-Bright Serum tartalmaz C-vitamint.

 

Retinol

Talán a leggyakrabban emlegetett vegyület a bőregészségről szóló posztokban, és külön is írtunk róla korábban. Harminc év fölött a legfontosabb a retinol pótlása: általa csökkenthetőek a ráncok, a bőrünk hamvasabbá, egyenletesebb színűvé válik.

molecule-of-retinol_500x263.jpg

A retinol hatására várni kell egy kicsit, mivel az epidermális megújulást és a kollagénszintézist segíti elő. Körülbelül 8-12 hét elteltével válnak láthatóvá a pozitív eredmények.

Több ZO termék is tartalmaz retinolt, íme, a példáink: Advanced Radical Night Repair, Brightenex™ 1.0% Retinol, Brightenex™ 0.5% Retinol, Retamax™ Active Vitamin A Micro Emulsion

 

Benzolperoxid

A benzolperoxid igen hatékony az akne kezelésében, ugyanis képes megsemmisíteni azokat a baktériumokat, amelyet a mitesszerek kialakulását okozzák, és a bőrszín kiegyenlítésében is segít.

Hozzávetőleg három hét kell ahhoz, hogy a benzolperoxid hatni kezdjen, 12 hetes kezelés után pedig már gyönyörű eredményeket érhetünk el.

Ezt az összetevőt a ZO Medical Aknetrol tartalmazza.

A poszt ez alapján a cikk alapján készült.

A bejegyzés trackback címe:

https://boregeszseg.blog.hu/api/trackback/id/tr9613207087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása