Dr. Buda Bernadett bőregészséggel foglalkozó szakértői blogja

BŐREGÉSZSÉG

BŐREGÉSZSÉG

Segítség, még mindig támadnak a pattanások!

2016. szeptember 08. - Dr. Buda Bernadett

Nem tinédzser már, de még mindig szenved a pattanásoktól? Szentül hitt egy bőrápoló terápiában, az aknéja mégsem múlt el?

Van néhány ötletünk arra, hogy ez miért lehetséges.

acne-186696121.jpg

 

Talán a mobilja is bűnös?

A mobiltelefon mindennapi életünk része, állandó érintkezésben vagyunk vele. Mindenféle felületre letesszük, véletlenül leejtjük a földre, ezáltal szabad szemmel nem látható piszok és baktérium kerül rá. Ha telefonálás közben bőrünk érintkezik a telefon ezen területével, az fertőzések, majd akne kialakulásához vezethet.

cellphone.jpg

Mi a megoldás? Valójában nagyon egyszerű: mindössze annyit kell tennie, hogy telefonját minden nap áttörli antibakteriális törlőkendővel, arcbőrét pedig minden nap gondosan letisztítja megfelelő bőrápoló termékekkel.

Pácienseink részére bőrtípusuktól függően olyan arclemosókat ajánlunk, melyek semmiképpen sem krémes állagúak, hiszen a bőr túlhidratálása nem tesz jót a bőr ellenálló képességének. Zsíros bőr esetén előtérbe helyezzük a szalicilsavat és mandulasavat is tartalmazó lemosókat, hiszen ezek a hatóanyagok finoman hámlasztják a bőrt és csökkentik a faggyúmirigyek túlműködését.

 

Mennyire tiszta a sminkecset, amit használ?

A sminkecseteken, amelyek minden nap érintkeznek a bőrünkkel, sajnos piszok, zsírnemű anyag, és sok-sok baktérium is megtapadhat, így rendkívül fontos, hogy rendszeresen tisztítsa, fertőtlenítse ezeket a használati tárgyait.

A rendszeres tisztítás azt jelenti, hogy hetente legalább egyszer történjen meg az ecsetek tisztítása, zsíros bőrű pácienseknél, vagy nyári időszakban, mikor jobban izzadunk, ez heti kétszeri alkalom is lehet.

Ma már kapható kifejezetten a sminkecsetek tisztítására kifejlesztett folyadék, ám a célnak teljesen megfelel a patikában megvásárolható tiszta alkohol is. Az alkoholból, vagy annak a vízzel kétszeresre hígított formájából minimális mennyiséget öntsön egy papírtörlőre, majd ezen a felületen az ecsetet dörzsölje át többször, végül hagyja megszáradni.

 

És a törölköző, amibe az arcát törli?

Ha ugyanazt a törölközőt használja haja, arca, és teste áttörlésére is, akkor ezt NE TEGYE TÖBBET!

Ha ugyanazzal a törölközővel törölközik mindenhol, akkor a zsír hajáról és testfelületéről átkerülhet arcbőrére, ezáltal növelve az akne kialakulásának esélyét. Használjon külön törülközőt az arcbőrének törlésére, nem véletlen, hogy exkluzív hotelekben is kitesznek a vendégek számára csak arctörlésre alkalmas kisebb törülközőt.

handtuch.jpg

 

Túl sok cukortartalmú ételt illetve tejterméket fogyaszt?

Vizsgálatok kimutatták, hogy a tejtermékek fogyasztása megzavarhatja a bélműködést, méreganyag képződést indíthat el a szervezetben, amely végül kiütközhet a bőrön.

Jól tudjuk, hogy a cukor több szempontból is káros lehet egészségünkre, így bőrünk egészségére is. A glükóz molekulák hozzátapadnak a kollagén molekulákhoz, ezáltal lassítják a kollagén termelést, rugalmatlanná teszik a bőr szerkezetét. A magasabb vércukorszint, ha csak átmenetileg is érvényesül a szervezetben, nagyon kedvez a baktériumok szaporodásának, ezáltal a gyulladásos problémák kialakulásának.

milk-sugar.jpg

Ezek tudatában fontolja meg, vajon érdemes-e csökkenteni, vagy akár teljesen el is hagynia a tejtermékeket és a cukrot az étrendjéből! Ha így tesz, megtapasztalhatja, hogy bőrének minősége javulni fog. 

A bejegyzés trackback címe:

https://boregeszseg.blog.hu/api/trackback/id/tr511686909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása