Dr. Buda Bernadett bőregészséggel foglalkozó szakértői blogja

BŐREGÉSZSÉG

BŐREGÉSZSÉG

Injekciós zsírbontás (Injekciós Lypolízis)

2017. szeptember 30. - LTCS BB

Blogunkban már korábban írtunk arról, hogy a bőr egészséges állapotának egyik jellemzője, hogy van elég volumen a bőralja zsírrétegében, hiszen a megfelelő mennyiségű zsír ad alátámasztást a bőrünknek és határozza meg arcunk kontúrjait.

maxresdefault_1.jpg

A zsír területi eloszlása sem mindegy azonban, hiszen a kor előrehaladtával gyakori zavaró probléma tud lenni, hogy az arc formáját meghatározó fontos zsír-kompartmentek térfogata bizonyos helyeken csökken, más helyeken – leggyakrabban a toka régiójában – azonban nő.

Célunk ilyenkor a fiatalos arányok visszahozatala, azaz az orca területén a volumennövelés, a toka területén pedig a felesleges zsírpárnák elbontása. Ez utóbbira kifejezetten alkalmas terápia az injekciós lypolízis, azaz az injekciós zsírbontás.

Tudnunk kell, hogy a női test sokkal hajlamosabb felhalmozni a zsírt, mint a férfiak szervezete, bár az arc, vagy toka területén a zsírmennyiség megnövekedése és a szövetek tónusának csökkenése a férfiak arcarányait és ezáltal optikai szépségét is befolyásolja.

 

Mi is az injekciós zsírbontás lényege?

Az injekciós zsírbontás kíméletes, operációt nem igénylő eljárás. Eredménye nem azonnali, hanem lassanként nyilvánul meg, de évek múltán is megmarad. Mivel a folyamat késleltetetten megy végbe, a bőrnek van ideje összehúzódni, és nem maradnak lógó bőrlebernyegek a testen.

maxresdefault_2.jpg

Az anyag, amelyet a zsírbontáshoz befecskendezünk, egy epesav-származék: ez az anyag laboratóriumi körülmények között, kísérleti Petri-csészében is bontja a zsírnemű anyagokat. A fokozottabb hatás érdekében kísérőként alkalmazhatunk vitaminokat is, melyek a gyógyulás során az antioxidáns hatás biztosítása szempontjából fontosak.

Az injekciós lypolízisnél apró, kifejezetten vékony tűket használunk, ezeken át fecskendezzük be egyenesen a zsírrétegbe a zsírbontó anyagot. Az eljárás körülbelül annyira fájdalmas, mint egy akupunktúra kezelés. A hatás körülbelül tíz nappal később jelentkezik először, a zsírlebontás legaktívabb fázisa pedig a kezelés utáni negyedik-hatodik hétben várható. Körülbelül nyolc hét szükséges a hatás végleges megítéléséhez.

A befecskendezés steril gyulladást hoz létre, ahogy a Microneedling (Dermapen) esetében, amelynél a kollagéntermelés serkentése a cél.

 

Részletek a kezelésről

Az arc és a toka területén egy kezelés is elegendő az optimális eredmény eléréséhez az esetek nagy részében. Ha szükség van második kezelésre, az leghamarabb nyolc héttel később történhet meg. Kezelés nyomán a tűszúrások miatt pici vérzés előfordulhat, de ez pár perc alatt eláll, később pedig tapasztalhatunk duzzanatokat, de azok is hamar lelohadnak. A kezelés utáni első héten feszülés, fájdalom, a bőr kipirosodása észllehető, a fájdalom egy enyhébb fogfájáshoz hasonlítható.

toka_elotte-utana.jpg

Egyénenként különböző hatékonyságot érhetünk el, az eredmények nagy mértékben függnek a zsír minőségétől. Az injekciós zsírbontásra legalkalmasabb a puha, laza jellegű zsírszövet, emiatt a toka területe kifejezetten alkalmas régió erre a beavatkozásra, és az esetek nagy részében nagyon szép eredményeket is érünk el vele. Fontos, hogy a beavatkozások előtt alapos vizsgálatot végezzünk a páciensen, és analizáljuk a zsírréteget, amelyet el akarunk távolítani. Így reális képet kaphatunk arról, hogy milyen eredmény várható a lypolízistől.

 

Milyen szabályokat kell betartani a kezeléseket követően?

Körülbelül egy hétig ne sportoljunk, ne végezzünk nehéz fizikai munkát. A kezelés napján ne használjunk kozmetikumokat, és az azt követő napokban ne szaunázzunk, és ne menjünk ki a napra sem. Bizonyos gyógyszerek szedése sem ajánlott, de ezekről a korlátozásokról a kezelőorvos természetesen részletes felvilágosítást ad.

lypoli.jpg

A tapasztalat azt mutatja, hogy az injekciós zsírbontás igen hatékony és kényelmes módszer, a páciensek 80%-a igen elégedett az eredménnyel. Meg kell azonban említenünk, hogy nagyon ritkán, de előfordul, hogy bizonyos emberek szervezete nem reagál a befecskendezett anyagra, káros mellékhatások azonban egyáltalán nem jellemzőek. Az eljárás biztonságos és majdnem fájdalommentes, a bőrt is kíméli, így bátran ajánljuk – természetesen nem az egészséges életmód és a rendszeres sport és megfelelő bőrápolás helyett, hanem kiegészítő eljárásként.

A bejegyzés trackback címe:

https://boregeszseg.blog.hu/api/trackback/id/tr1012913709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása