Dr. Buda Bernadett bőregészséggel foglalkozó szakértői blogja

BŐREGÉSZSÉG

BŐREGÉSZSÉG

Négy év előre, húsz év hátra - Hillary és az arcfiatalítás

2016. december 08. - LTCS BB

Bár legutóbb Hillary Clinton neve egy őrülttel és egy pizzériával kapcsolatban merült fel a hírekben, és már biztos, hogy hiába kapott 2 millióval több szavazatot, mint az általunk már kielemzett Trump, nem lesz belőle tekintetes elnök asszony, a bőrterápiák kapcsán igazán érdemes szemügyre vennünk, mi történt az egykori first ladyvel az utóbbi négy évben.

president-clinton-prediction.jpg

Hiszen Hillary Clinton arca 2012 és 2016 között olyan változáson ment keresztül, mintha sikerült volna visszautaznia az időben, öregedés helyett egyre fiatalabbnak nézett ki. Lehet, hogy boldogabb lenne, ha a varázslók nem csak az arcán tudnák megfordítani az óra járását, bár ahhoz már tényleg csoda kéne, hogy amerikai elnökként valaki fiatalodjék és ne lestrapáltabban érkezzen a mandátuma végére, mint ahogy elkezdte a hatalomgyakorlást.

hillary-clinton-in-2012.jpg

Először is, érdemes leszögeznünk, hogy Clinton asszony esztétikai kezelőorvosai remek munkát végeztek: az általuk elért változások nem extrémek és drámaiak, a hölgy arcának karaktere mit sem változott. A páciens korának megfelelő adottságokból, folyamatos, de kisebb változásokkal érték el azt az eredményt, amelynél jelen tudásunk szerint profibbat nemigen lehet nyújtani.

hillary_clinton.jpg

Tudjuk, hogy Trump a Clinton-házaspár nagy barátja volt még nemrégiben, de az, hogy ő nem ugyanahhoz a bőrgyógyászhoz jár, messziről látszik.

Vegyük sorra, milyen kezelésekkel érhető el ilyen típusú változás egy nem éppen fiatal arcon, bőrön. (Clinton asszony nemsokára betölti a hetvenet.) Előre jelzem, hogy mindaz, amit itt leírunk, csak spekuláció, hiszen Hillary orvosa még nem állt ki a nyilvánosság elé, hogy tételesen elsorolja nekünk, mit tettek a csodálatos átalakulás érdekében. De nagy a valószínűsége, hogy beszámolónk meglehetősen élethű lesz.

 

Előtte-utána

 

Milyen bőrelváltozások észlelhetők az első, 2012-ben készült képen? Intenzív textúrális egyetlenség, azaz a bőrfelszín nem sima felszínű, a bőr tónusa megereszkedett, a mimikai ráncok kifejezettek, a gravitáció és a bőr tónuscsökkenése miatt az egész arc karaktere és vonalai lefelé mozdultak el, fokozott napkárosodásra utaló pigmentációs elváltozások is észlelhetők.

homlok.jpg

Hillary esetében enyhe túlsúlyról is beszélhetünk, így a toka területén is észlelhető némi zsírlerakódás, ezért az áll alatti rész még kifejezettebb hangsúlyozódását tapasztaljuk: ami senkinek nem áll jól.

A második képen Hillary arca sokkal frissebbnek, tónusosabbnak tűnik, ha megrajzoljuk az arc karaktervonalait, egyértelmű felfelé mozdulásról beszélhetünk, pigmentfoltjai is lényeges javulást mutatnak, mimikai ráncai a toka térfogatával együtt csökkentek.

all2.jpg
 
Szakértő szemmel is egyértelmű, és ezt jómagam minden konzultációkor hangoztatom is a pácienseknek, hogy itt nem egyetlen fajta, mindent megoldó kezelésről van szó. Mivel probléma is komplex, a bőr más és más sejtjeivel, illetve entitásaival egyszerre kell foglalkoznunk, hatékony megoldásként a kezelések kombinációját tudjuk csak javasolni. A változás így valóban nagyon látványos lehet, de emiatt hosszabb ideig is tart. A megoldás nagy előnye, hogy az arckarakter nem szenved plasztikai horrornak minősülő változást, épp ellenkezőleg: az illető egyszerűen csak jobban fog kinézni.

A pácienseimtől a kezelések kapcsán azt szeretem legjobban hallani, mikor elmesélik: megkérdezték tőlük, mi történt, hogy ennyire kisimultak, hogy ilyen kipihentnek tűnnek, ugyan hol nyaraltak? Nem az a lényeg, hogy az eredménynek minél markánsabbak legyenek, hanem az, hogy sokkal szebb, simább, frissebb bőrre tegyünk szert.

Lássuk tehát, milyen kezelésekkel érhető el ez az összhatás?

 

A szemkörnyéki terület és a szemöldök közötti nagyon markáns ráncnál biztosan alkalmazták a mimikai izmokat lebénító botox kezelést. Ha a kezelést helyesen alkalmazzák, nem „lárvaarcot” kapunk, hanem csak a nagyon meghatározó, az arcot szigorúbbá tevő vonalak finomodását érhetjük el vele.

botox-treatments-toronto.jpg

Hillary arcán nem volt sok volumenhiány, de az orr és száj körüli redő területére minden valószínűség szerint töltöttek be egy kis térfogatpótló fillert, hialorounsavat. A botoxos és feltöltéses kezelésekre egyaránt jellemző, hogy a hatásuk átmeneti, ezt a fajta beavatkozást meg kell ismételni.

Extrém szembetűnő az arcán a bőr élénksége, a felszín textúrális simasága, a pigmentáció és a napkárosodás kontrollja. Korábbi, ezekkel a problémákkal foglalkozó cikkeinkben már részletesen taglaltuk, hogy az ilyen problémák esetén a retinol a bőr újraépülésének legfontosabb generátora. 30 éves kor felett a nők legjobb barátja a retinol, 60 éves kor felett pedig szintén a retinol.

A retinol tartalmú topikális, intenzív hatóanyagokkal és az erős pigmentkontrollal elérhető a sejtek aktiválódása, kicserélődése, mégpedig – ahogy a volt first lady esetén láthatjuk –, még idősebb bőr esetén is. Hillary napi rutinjában az ultra magas koncentrációjú, orvosi felügyelet mellett alkalmazott retinolterápia biztosan szerepel.

A retinol hatóanyagok kizárólagos használatával idősebb bőrön is létrehozhatunk szembetűnő változást, mégpedig néhány hét leforgása alatt:

De ennél többet is kiolvashatunk posztunk főszereplőjének arcából:

Mrs. Clintonnak minden bizonnyal kémiai peelingekben is volt része néhány alkalommal. A kémiai hámlasztások segítségével, bőregészség terápiával előkezelt, jó működésű állapotba hozott bőrön teljes bőrkicserélődés érhető el, viszonylag rövid idő alatt. A peeling megoldást jelent előkezelés után pigmentációs problémára, a bőr textúrális elváltozásaira, a ráncokra, a gyulladásos elváltozásokra.

sajat_paciens_elotte-utana.jpg

 

A peeling, azaz hámlasztás mélysége a bőrproblémától függően egyénenként beállítható, a gyógyulási idő is ennek megfelelően változik: van, aki pár nap alatt túl van rajta, de a hámlás akár 10-14 napig is eltarthat. Kontrollált, savas-retinolos orvosi peelingjeink csodás eredményeket produkálnak, a pácienseink imádják, mert szinte teljes bőrkicserélődés érhető el velük.

Az alábbi képen szereplő asszony még Mrs. Clintonnál is idősebb:

rachel_felirattal.jpg

Nem szabad eltitkolnunk, hogy nagy valószínűséggel plasztikai sebész is dolgozott az elnökjelölt asszonyon, hogy a választásokig a legjobb formáját mutassa. Az arcfelvarrásnak az ún. mini-lift változata képes az arc alsó kontúrját meghúzni és megemelni, a sebvonal pedig a fül előtti redőben, esetleg fentebb a hajvonalban eltüntethető.

Az ilyen intenzív, invazív beavatkozások előtt és után fontos olyan non-invazív, külső sérüléssel nem járó, például rádiófrekvenciás alapon működő bőrfeszesítő beavatkozást végezni, mely a bőr tónusának fokozásában és a szöveti regenerációban is segíthet.

setwidth1447-lepotne-2.jpg

A toka csinosításának új eszköze a deoxcholsav beinjektáláson alapuló, a toka szírszövetét „megemésztő” hatóanyag, mellyel a toka térfogata szépen csökkenthető. Az USA-ban már egy éve alkalmazzák ezt az eljárást, lassan hozzánk is eljut majd. Az ilyen kezelések esetén fontos a zsírszövet felett lévő bőr nem-invazív metódusokkal, hatóanyagokkal való további feszesítése.

Annyi biztos, hogy nem az esztétikai orvosokon és plasztikai sebészeken múlt, hogy Hillary Clinton nem nyerte meg az elnökválasztást: az említett szakemberek kiváló munkát végeztek.

hillary1-z.jpg

Más kérdés, hogy a vereség után mintha összeesett volna a szenátorasszony arca: a stressznek, a frusztrációnak, az álmatlan éjszakáknak bizony lehet ilyen hatása, ahogy mindannyian tapasztalhattuk: de erről a témáról majd egy következő posztban írunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://boregeszseg.blog.hu/api/trackback/id/tr7312031415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása