Dr. Buda Bernadett bőregészséggel foglalkozó szakértői blogja

BŐREGÉSZSÉG

BŐREGÉSZSÉG

Használja a sminklemosó kendőt inkább cipőtisztításra!

2017. október 06. - LTCS BB

A vattapamacsok káros hatásairól korábban írtunk már, de a sminklemosó kendők sem érdemelnek több bizalmat. Noha úgy tűnik, mintha gyors és kényelmes megoldást jelentenének, mikor meg akarunk szabadulni egy-egy reggeli, délutáni, vagy akár esti sminktől, az igazság az, hogy nem tesszük jól, ha a kereskedelmi forgalomban kapható, átlagos sminklemosó kendőre bízzuk a bőrünket.

makeup-wipe-mistakes-feat.jpeg

Miért nem tanácsoljuk senkinek, hogy ilyen termékeket vásároljon és használjon?

 

Mert durvák és irritálhatják a bőrt

Ha sminklemosó kendőt használunk, jó erősen rá kell nyomnunk az arcunkra ahhoz, hogy hatékonyan eltávolítsuk a bőrünkről a sminket. Ha ezt napi rendszerességgel csináljuk, akkor nem csupán irritálni fogjuk a bőrünket, de még a ráncok kialakulását is elősegítjük. Leginkább a szemkörnyék veszélyeztetett ebből a szempontból. A mechanizmus hasonlít ahhoz, amit már a vattáról szóló posztunkban leírtunk.

original.jpg

A legtöbb kendő tele van fertőtlenítő kemikáliákkal és tartósítószerrel, hiszen ezek szükségesek ahhoz, hogy a csomagoláson belül ne terjedjenek el a baktériumok. De ami ellenük hatásos, az sokszor nekünk is árt: ezen kemikáliák nagy része az emberi bőrt is irritálja, bizonyos esetekben allergiás reakciókhoz vezethet.

A legtöbb bőrgyógyász és bőregészség specialista emiatt egyáltalán nem javasolja a sminklemosó kendők használatát.

 

Mert még pattanások kialakulását is elősegíthetik

Noha a kendő eltávolítja a smink egy részét, attól még elég sok szennyeződés marad a bőrön. A kendő használatával tulajdonképp csak azt érjük el, hogy a sminket és a szennyeződést szétkenjük az arcon. Ha nem mossuk, öblítjük le az arcunkat ezután, akkor bőven marad még elég anyag az arcunkon ahhoz, hogy eltömítse a pórusainkat, és ennek következtében aztán pattanásaink alakuljanak ki.

akne.jpg

 

Mert hatástalanítják bőrápolási erőfeszítéseinket

Ha a smink lemosása nem volt eredményes és az arcunkon szennyeződés maradt, a lemosás után alkalmazott bőrápoló termékek sem tudják majd hatékonyan segíteni a bőr regenerálódását. Hiába vagyunk tudatosak és elővigyázatosak a bőrápoló termék kiválasztásánál, ha az arclemosás alapszabályait nem tartjuk be. Feledkezzünk meg tehát a sminklemosó kendőkről, vagy, ha már van pár csomag otthon, használjuk a kendőket más felületen, például tisztítsunk velük cipőt.

Az arclemosás szabályairól pedig ebben a cikkünkben olvashat.

A bejegyzés trackback címe:

https://boregeszseg.blog.hu/api/trackback/id/tr912935167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása