Dr. Buda Bernadett bőregészséggel foglalkozó szakértői blogja

BŐREGÉSZSÉG

BŐREGÉSZSÉG

Hogyan legyél tökéletes az esküvőn?

2017. szeptember 02. - LTCS BB

Mindig szeretnénk a legjobbat kihozni magunkból, de vannak azért olyan fontos események az életünkben, amelyek alkalmával még inkább vágyunk rá, hogy hibátlan legyen a kinézetünk. Biztos sokan látták a Bazi nagy görög lagzi című vígjátékot, amelyben a menyasszony természetesen az esküvője reggelén fedezett fel egy pattanást az arcán, és borzasztóan kétségbeesett, aztán egy ügyes kezű sminkes orvosolta a problémát. Úgy-ahogy...

attachment-1_2.jpeg

Annak érdekében, hogy ilyesmi velünk ne fordulhasson elő, érdemes jó előre gondolkodni: akár már fél évvel az esemény előtt tervet készíteni arról, hogy mi mindent tehetünk a tökéletes bőr és megjelenés érdekében. Nem csak a menyasszonyok számára fontos, hogy ezen a napon, illetve az esküvőt megelőző hetekben jól mutassanak, de az örömanyák, a koszorúslányok, a barátnők se szeretnének aggódni, hogy néznek ki majd azon a több száz fényképen, ami manapság egy ilyen esemény kapcsán készül. 

Új ruha, új cipő, a kiegészítők gondos kiválasztása: a nők évezredek óta nagy lelkesedéssel és idegeskedéssel készülnek a családi élet legfontosabb eseményeire. De a legszebb ékességünk a ruhán, cipőn, ékszeren kívül a saját testünk: a gyönyörű bőr, a makulátlan arcszín, a dús haj tesz igazán széppé egy menyasszonyt, vagy egy koszorúslányt. Vagyis legalább annyi gondot kellene fordítanunk bőrünk előkészítésére, mint a ruha kiválasztására.

Nézzük, milyen tervet készíthetünk, hogy ne az utolsó hetekben kelljen kapkodnunk.

 

I. 9-6 hónappal az esküvő előtt

Ha még nem ejtettük meg, ilyenkor érdemes belekezdeni a lézeres szőrtelenítésbe. Mivel ez egy hosszabb folyamat, ne hagyjuk a végére, jól gondoljuk át, mely testrészeinken végeztetnénk el ezt a kezeléssorozatot. Leginkább a hónalj, a bikinivonal, az ajkak fölötti rész és az áll szokott gondot okozni, de természetesen dönthetünk úgy, hogy a teljes lábunkat, akár a fazonunkat is megcsináltatjuk.

laser-hair-removal-upper-lip_1.jpg

Tanácsos felkeresni egy bőregészség specialistát, aki segít megállapítani, hogy milyen kezelésekre lehet szükségünk, és azokat mikor érdemes elkezdeni, táplálkozási tanácsokat ad, kiválasztja számunkra az ideális fényvédő terméket, megbeszélhetjük vele, hogy az addig alkalmazott arckrémeink mennyire hatékonyak, esetleg mivel helyettesítsük őket. 

Érdemes az esküvőn használandó sminket is kipróbálni - ebben a tekintetben a mineral make-up ajánlható leginkább. 

 

II. 3 hónappal az esküvő előtt

Ha szükségünk lenne rá, ilyenkor érdemes elkezdeni a cellulit elleni harcot, amely volumencsökkenéssel is jár. Ha eddig nem figyeltünk oda az étkezésünkre, legyünk ebben tudatosabbak.

the-invention-of-cellulite-body-image-1460046250_2.jpg

Alkalmazzunk peelingeket, a bőregészség specialista javaslatai alapján. Ha botoxra van szükségünk, azt is ilyenkor érdemes elkezdeni. 

 

III. Egy hónappal az esküvő előtt

Vészesen fogy az időnk, és még rengeteg mindent el kell intézni. Noha az esküvőig még van egy hónap, a leánybúcsúra is szeretnénk jól kinézni. Most végképp nem kéne elkezdeni szénhidráttal tömni magunkat, főleg, hogy sportolni alig lesz időnk a finisben. 

woman-squeezing-pimple-on-her-cheek.jpg

Ha valaha problémánk volt a pattanásokkal, most itt az ideje, hogy aknemegelőző kezelést végeztessünk. Próbáljuk ki ismét a sminket, illetve döntsük el, hogy külön fotózáshoz, leánybúcsúhoz és magára az esküvőre milyen make-op-ot fogunk viselni. 

 

IV. Két héttel az esküvő előtt

Kényeztessük magunkat masszázzsal. Végeztessünk enyhe hámlasztást, vagy alkalmazzuk a dermaplaningot, de ezt is bízzuk inkább szakemberre.

dermaplaning_1.jpg

 

V. Egy héttel az esküvő előtt

Vegyünk egy nagy levegőt - már gyakorlatilag mindennek készen kell állnia, úgyhogy ideje elsősorban magunkkal foglalkoznunk. Egy hidrodermabrázió jó ötlet lehet, esetleg egy stimulációs peeling is szóba jöhet, kinek-kinek ízlése szerint. Figyeljünk oda a hidratálásra, és ne együnk sós ételeket, illetve tartózkodjunk az alkoholtól, amennyire csak lehet. Persze nem magát a leánybúcsún, az elég nehéz lenne, de azért ott se kell túlzásba vinni.

 

Az esküvő napján

Biztosak lehetünk benne, hogy nem lesz hirtelen születő akne az arcunkon. Akár smink nélkül is bevonulhatnánk a házasságkötő terembe illetve templomba, mert olyan szép a bőrünk.

kirchliche-hochzeit-formalitaten-1067801_origin.jpg

Most már csak arra figyeljünk, hogy jól érezzük magunkat a választottunk, családunk és barátaink társaságában! Sok boldogságot!

A bejegyzés trackback címe:

https://boregeszseg.blog.hu/api/trackback/id/tr8512797930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása